background

Fissür Örtücü Diş Tedavisi

Fissür örtücü, “fissür” denilen azı dişlerindeki girintilerin kapatılmasını sağlar. Fissür örtücü, azı dişlerinin çürüğe en yatkın yüzeyleri olan çiğneme yüzeylerindeki derin ve dar fissürlere bakterilerin ve besinlerinin ulaşmasını, tutunmasını engeller.

 

Fissür Örtücü Diş Tedavisi

Fissür örtücü diş tedavisi uygulaması, çocuklarda sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle azı dişlerinde yer alan girintiler kapatılmaktadır. Bu sayede de çürük oluşumu engellenir. Fissür örtücü dediğimiz uygulama; çürümeye en yatkın diş grubu olan azı dişlerde bakterilerin ve besin artıklarının derin ve dar bölgelere ulaşmasını engeller. Bu sayede de çürük oluşumu ihtimali oldukça düşürülür.

Bilindiği üzere diş çürükleri genellikle çocuklarda süt dişleri ve azı dişlerinde başlar. Öncelikle çiğneyici yüzeyde yer alan tepecikler ve çukurlar bu durumdan etkilenir. Fakat bu kısmı fissür örtücü diş tedavisi kullanılarak kapatılırsa, çürüğü büyük ölçüde önlemiş olursunuz.

Fissür Örtücü Neden Yapılır?

Diş aşısı adı da verilen fissür örtücü tedavisi, azı dişlerinde yer alan ve çürümeye meyill olan çukurların kapatılması için yapılır. Burada amaç çürük ihtimalini minimize etmektir.

Fissür Örtücü Diş Tedavisi Hangi Dişlere Yapılır?

Diş hekimleri bu tedavi yöntemini azı dişlerine uygular.

Fissür Örtücü Düşer mi? Düşerse Ne Olur?

Bazı durumlarda fissür örtücü aşırı basınçtan ötürü kırılabilir, düşebilir. Bu durumda diş hekimi örtücüyü yeniler.

Fissür Örtücünün Yan Etkisi Var mı?

Fissür örtücü tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur.

Tüm Çocuklara Bu Uygulama Yapılmalı mı?

Evet yapılmalı. Bu uygulama çürük risklerini ortadan kaldırır.

Fissür Örtücü Kaç Yaşında Yapılmalıdır?

Fissür örtücü uygulaması, 3 yaşından sonra yapılabilir.

Sayfa güncellenme tarihi: 4/Kasım/2023 18:11