background

Kemik Augmentasyon

İleri derecede kemik yetersizliği bulunan özellikle üst çene ön bölge veya alt cene arka bölge vakaların uygun pozisyonda yerleştirilmesi çoğu zaman bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemle implant uygulamasi için yetersiz kemik hacminin yeterli hale getirilmesiyle hastaya uygun boy ve çapta implant uygulanabilinir.

 

Augmentasyon

Kemik augmentasyon yani kemik ekleme, kemik yetersizliği bulunan hastalara uygulanmaktadır. Üst çene ön bölge ya da alt çene arka bölgede sıkıntı yaşayan hastalar için uygun pozisyona kemik yerleştirilir ve böylece sorun ortadan kaldırılır. Bu yöntem aracılığıyla ayrıca hastaya implant uygulaması da yapılabilir. Bu sayede yetersiz kemik hacmi de yeterli hale getirilmiş olur.

Kemik ekleme operasyonunda farklı birçok yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden en sık kullanılanı ise bölgenin otojen onlay greftler ile tedavi edilmesidir. Burada kişinin kendi kemiği kullanılmaktadır.

Bazı durumlarda kemik erimesi rahatsızlıkları da yaşanır. Hal böyle olunca kemik ekleme şart olur. Bu tip rahatsızlıklarda alt çene arka bölgeden elde edilen otojen kemik greftleri kemiğin yetersiz olduğu bölgelere yerleştirilir.

Kemik Eklemenin Amacı Nedir?

Kemik eklemenin amacı, implant cerrahisine hazır etmektir. Bu sayede yetersiz kemik hacmi, yeterli hale gelir.

İmplant Kemik Nakli Nedir? Nasıl Yapılır?

İmplant kemik nakli, kemik aşılama olarak da bilinmektedir. İleri seviyede bir implant uygulama tekniğidir. Bu teknik sayesinde yeterli kalınlık ve yükseklikte kemikleri olmayan hastalara uygun yerden kemik alınarak nakil yapılabilmektedir. Nakil sırasında kemik vidalarla sabitlenir.

Alveolar Kemik Ne Demektir?

Dişlerin çevresini saran kemiklere alveolar kemik adı verilir.

Alveolar Kemik Defekti Nedir?

Alveolar kemik defekti, yaşanan kazalar, travmalar ve hastalıklardan ötürü oluşan bir sağlık problemidir. Geri dönüşü olmayan bir rahatsızlıktır. Bu tip rahatsızlıklarda mutlaka implant cerrahisi ve kemik ekleme işlemleri gerçekleştirilmelidir. Bu sayede cerrahi yöntem için sağlıklı ve uygun zemin hazırlanır.

Diş Kemiği Nakil Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

İlk etapta hastanın diş yapısı panoramik röntgen ile incelenmektedir. Daha sonra hastada uygun kemik genişliği yoksa kemik nakline karar verilir. Tedavi sırasında dental volumetrik tomografi çekilir. Sonra ise anestezi uygulanarak ameliyat yapılır.

Kemik Nakli Sonrasında Neler Yaşanır?

Kemik nakli gerçekleştikten sonra ağız içerisinde 20 dakika boyunca tamponlar tutulur. 48 saat boyunca ise 10 dakikada bir buz tedavisi tavsiye edilir. Ağzın iyileşme sürecinde çok açılmaması gerekir. Ameliyat sonrasında sıcak ve soğuk yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra tamponlar ağız içinde 20 dk. süre ile bekletilir. 48 saat boyunca 10 dakikada bir buz tedavisi uygulanması önerilir. Atılan dikişleri zorlamamak ve zarar vermemek için ağzın çok fazla açılmaması gerekir. Ameliyattan sonra sinirleri olumsuz yönde etkilememek için sıcak ve soğuk içeceklerden uzak durulması önerilir.

Sayfa güncellenme tarihi: 4/Kasım/2023 18:11